Holle – Bio otroška hrana

dojenje

Materino mleko je najboljše za vašega otroka

Še pred rojstvom vašega otroka se začne vznemirljivo in neprimerljivo lepo obdobje odkrivanja in čudenja. Med vami in vašim malčkom vzcveti edinstven odnos. V prvih mesecih po prihodu dojenčka poleg ljubezni in varnosti potrebujeta predvsem eno: pravilno prehrano.

Če ne morete (polno) dojiti

Včasih materinega mleka, ki je najboljša prehrana za vašega malčka ni na voljo ali pa je na voljo le v majhnih količinah. Če ga ni mogoče povečati s pogostejšim hranjenjem ali črpanjem, je formula za dojenčke koristen dodatek ali včasih edina alternativa v prvih mesecih življenja.

Primerna formula od rojstva naprej

Sestava mlečne formule za dojenčke je strogo zakonsko urejena. Vašemu dojenčku zagotavlja vsa pomembna hranila za zdrav razvoj, če dojenje ni možno ali je nezadostno.

Mlečne začetne formule za dojenčke (označene s PRE ali 1) so primerne kot samostojna hrana ali kot dopolnilna hrana od rojstva naprej. Holle vam ponuja BIO formule za dojenčke PRE in 1 iz vrhunskega BIO kravjega in kozjega mleka. Zagotavljajo najvišjo kakovost Demeter, v skladu z ekološkimi standardi EU.

Začetna mleka Holle

Steklenička lahko zmanjša proizvodnjo mleka

Če želite formulo le dodajati, morate dojiti pogosteje kakor dodajati po steklenički. V nasprotnem primeru obstaja tveganje, da bo nastajalo vedno manj materinega mleka. Načrtujte čas dojenja in hranjenje po steklenički. Tako se bo vaše telo naučilo, kdaj mora proizvesti mleko. Med dojenjem pazite, da dojenček popolnoma izprazni dojko. Več povpraševanja pomeni več ponudbe, zato bo mleko nastajalo hitreje. 

Nasveti, če vaš otrok stekleničke ne sprejme

Če ima vaš dojenček težave s pitjem po steklenički vam bodo morda pomagali naslednji triki:

  • Vztrajajte: stekleničko ponudite redno , najbolje, ko vaš dojenček ni preveč lačen.
  • Če je mogoče izčrpajte svoje mleko in najprej ponudite materino mleko po steklenički, saj ga vaš otrok že pozna.
  • Preizkusite različne oblike cucljev, vendar vztrajajte vsaj nekaj dni, preden uvedete novega.
dojenje (spodaj) vsa mleka
Scroll to Top